NANCKE STRESSCOACHING

Tlf 93 98 07 90 - E-mail: kontakt@knstresscoach.dk

Stress og sommerferie


Hvad er sommerferie for dig?

Måske skal du langt om længe til at holde en velfortjent sommerferie, eller det kan være du allerede er tilbage på arbejde. Ferie er en vigtig del af vores liv, fordi det er netop på dette tidspunkt, hvor der er tid til at reflektere og mærke efter. Ferien bliver også ofte brugt til at indhente den forkælelse og fokus på familie og venner, som man ikke lige har haft tid til det sidste års tid.... og måske også året før det.
Måden mennesker holder ferie på, er lige så forskellig, som den følelse, man har i forbindelse med ferien. Uanset hvad, så er sommerferien her, hvor mange finder sig selv igen, og/eller hinanden. Arbejdet tager meget af ens tid, men det er helt okay, så længe du ikke glemmer dig selv.
Så her får du lige et par spørgsmål, som du kan stille dig selv:

Hvilken følelse havde du, da du gik på ferie?
- Følelsen af at skulle kravle over målstregen pga. for mange uløste opgaver og ingen energi?
- Følelsen af at have et godt overblik, og at kunne holde ferie med god ro og god samvittighed?

Hvad fandt du ud af i din ferie?
- Fandt du ud af, at du har glemt at have fokus på, og gøre de ting, som gør dig glad og fylder dig med energi?
- Fandt du ud af, at du har en perfekt balance imellem dit privatliv og arbejdsliv mht. hobby/interesser, familie, venner osv.?

Hvilken følelse har du, når du skal starte op på arbejde igen?
- Har du en følelse af uoverskuelighed?
- Glæder du dig?
- Har du en trist eller god følelse?

Meningen med de her få spørgsmål er, at du skal tage stilling til, om du har god balance imellem dit privatliv og arbejdsliv.

Ordet "hverdagsfølelsen" er blevet et negativt ord eller en betegnelse for at tage ting for givet og måske endda ligegyldighed. Det er temmelig trist, når man tænker på, at hverdagene er dem, vi har flest af!
Så måske skal den følelse, vi får, når vi holder ferie, spredes ud på resten af året i stedet for. Måske en hel weekend engang imellem, én dag hist og her, eller bare i et par timer om ugen. Det er kun dig, som kan svare på, hvad du har brug for, og det kan komme til udtryk i mange ting, som f.eks. hobbys, interesser, familieture, forkælelse osv.

Alt for mange har følelsen af, at det kun er i ferien, at der er tid til fokus på egen person, familie og venner. Derfor kan et arbejdsår blive et langt skue efter den næste ferie.
I sådan et tilfælde skal du måske tænke over, om du er dér, hvor du faktisk har lyst til at være.
Det kan også være, der bare lige skal et par små ændringer til i hverdagen, som din leder eller familie måske kan hjælpe med, så du får en bedre balance i din hverdag.

(C) 2018 Lavet med NemmeHjemmesider.dk

Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk