NANCKE STRESSCOACHING

Tlf 93 98 07 90 - E-mail: kontakt@knstresscoach.dk

På arbejdspladsen skal der være plads til at arbejde


På arbejdspladsen skal der være plads til at arbejde

Et af de bedste forhold du kan arbejde under er, når du får den tid, der er behov for til at udføre en opgave, så du kan komme i mål og samtidig være sikker på kvaliteten af resultatet. Det styrker din faglige stolthed og sikkerhed i jobbet, og på den måde styrker det også din motivation, når du ved at du få de nødvendige ressourcer til at kunne klare og fordybe dig i de forskellige opgaver. Dermed får du lyst til at påtage dig den næste opgave, og gøre en ekstra indsats hver gang, fordi du har overskud. Det er netop i overskud, at du kan udvikle, finde på nye ideer, at være en bedre kollega, gøre en ekstra indsats og måske vigtigst af alt, at være glad når du kommer hjem fra arbejde.

Selvfølgelig vil der altid være situationer, hvor tingene skal gå stærkere, så man kan være sikker på at overholde deadlines. Det kan f.eks. være ved vigtige arrangementer, afslutninger, prøver, afleveringer osv., hvor der skal knokles ekstra hårdt, og det er helt okay, så længe det er forventeligt, og der er ressourcer og HJÆLP nok til at understøtte dig i disse situationer, uanset om du er leder, funktionær, håndværker eller sygeplejeske.

Der hvor det IKKE er okay, er når tidspres og kaos bliver en generel ting i hverdagen, og du altid har følelsen af at være bagud. For her kommer din faglige stolthed virkelig på prøve, og kvaliteten af resultaterne bliver bare ikke lige så høj, som hvis du havde den nødvendige tid.
Samtidig med følelsen af at være bagud, så er du måske til nødsaget til at skulle læse utallige mails, gennemgå overflødelige kontroller, og den måske mest drænende: at deltage i utallige møder, som ikke indeholder bare den mindste værdig eller dagsorden. Det skaber frustration, og dem der bare gerne vil i gang med at arbejde, vil få oplevelsen af et enormt tidsspild og komme endnu mere bagud, hvilket selvfølgelig vil ende i svær stress.

For flere år tilbage på en tidligere arbejdsplads, efter en lang periode med tidspres, konstante ændringer og utallige mails og møder, blev jeg engang spurgt: ”Hvad de som ledere kunne gøre for mig?” Mit svar var: ”I kan lade os være i fred, så vi kan passe vores arbejde”.
Måske var svaret ikke konstruktivt, men netop pga. en lang og presset tid, kom sandheden ud på en uhensigtsmæssig måde, og det var netop tiden, som var blevet til et behov.

For at du kan have god arbejdslyst og undgå stress skal der være:

- Realistiske deadlines
- Opbakning fra din leder
- Opgaver tilsvarende dine kompetencer
- Frihed med ansvar
- Medindflydelse
- Klare roller
- Forventningsafstemning

(C) 2018 Lavet med NemmeHjemmesider.dk

Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk